avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită pret licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

pret licitatie

Pana la cat poate scade intr-o licitatie prin executare silita , valoarea unui imobil?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 20:10, 18 Septembrie 2011
Art. 509 C.proc.civ. prevede:
Licitatia incepe prin citirea de catre executor a publicatiei de vanzare si a ofertelor primite pana la acea data.
Executorul va oferi spre vanzare imobilul, prin trei strigari succesive, la intervale de timp care sa permita optiuni si supralicitari, pornind de la pretul oferit care este mai mare decat cel la care s-a facut evaluarea potrivit art. 500 alin. 2 sau, in lipsa unei asemenea oferte, chiar de la acest pret.
Daca imobilul este grevat de vreun drept de uzufruct, uz, abitatie sau servitute intabulate ulterior inscrierii vreunei ipoteci, la primul termen de vanzare strigarile vor incepe de la pretul cel mai mare oferit sau, in lipsa, de la cel fixat in publicatie, scazut cu valoarea acestor drepturi socotita potrivit art. 500 alin. 4.
Daca din cauza existentei drepturilor aratate la alin. 3 nu s-a putut obtine un pret suficient pentru acoperirea creantelor ipotecare inscrise anterior, socotite dupa datele din cartea funciara, executorul judecatoresc va relua in aceeasi zi licitatia pentru vanzarea imobilului liber de acele drepturi; in acest caz, strigarile vor incepe de la pretul mentionat in publicatia de vanzare, fara scaderea aratata in alin. 3.
In cazul in care nu este oferit nici pretul la care imobilul a fost evaluat, vanzarea se va amana la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o noua publicatie in conditiile art. 504 alin. 3. La acest termen licitatia va incepe de la pretul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Daca nu se obtine pretul de incepere a licitatiei, la acelasi termen bunul va fi vandut la cel mai mare pret oferit. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de la care incepe licitatia.
Se poate scadea pana la cel mai bun oferit.

Adica daca este vorba de un apartament in valoare de 50000 euro care nu este licitat de nimeni la pretul de inceput de 50000 euro pretul scade la 75% si practica a arata ca se mais cade o data la 50% si apoi la cea mai buna oferta. Adica se poate vinde si la 5000 lei.
Cazul meu este diferit. A ramas valabila evaluarea de acum 3 ani , adica 240 mii euro, pret de la care incepe licitatia. Sulta mea este de 120 , stiu ca nu mai sunt aceleasi cotatii pe piata imobiliara , dar ma inttreb pana unde poate accepta executorul scaderea pretului ? Am intles ca nu se poate sub 1/2 , dar nu stiu daca din pretul initial sau din cel de la cea de-a doua licitatie
Scaderea incepe sa se faca din pretul la care a fost evaluat imobilul pus in vanzare .... Codul de procedura civila nu prevede cota pana la care se poate scadea pretul de vanzare.
Multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita Marta Tot Marta Tot Doresc un raspuns pentru urmatoarea situatie: un pensionar are trei credite de nevoi personale, fara ipoteca, la trei banci diferite, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)
Despre executare silita prin licitatie imobil.(executor judecatoresc) gabitzu1ro gabitzu1ro buna si un Craciu Fericit! Am o intrebare.: poate avea loc executare silita a unui imobil de catre executor judecatoresc fara decizia unei setinte de judecata ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa noul sau vechiul cod civil bianca34 bianca34 Buna seara. Desi am citit noul Cod Civil, exista prevederi legate de executarea silita care imi sunt neclare, motiv pentru care va cer ajutorul. M-ar interesa ... (vezi toată discuția)